Știri


Știri / 2018.10.12.

Workshopuri

Între 22 şi 27 octombrie, Teatrul Szigligeti Oradea vă invită la training-uri deschise de dans şi arta mişcării, conduse de Szabó Attila, Andreea Belu şi Simona Dabija.


22-23 octombrie: Szabó Attila: Make 'Em Laugh! – Slapstick Work Shop

„Physical comedy, vaudeville, burlesque, gag, tehnică de clovn, contuzii garantate. Umor cu stângăcii, uşi rotative şi torturi cu frişcă. Îndrăzneşte să fii neîndemânatic, şi te vei bucura când ceilalţi râd de tine!”

Obiectivul workshop-ului este familiarizarea participanţilor cu tehnicile  physical comedy, aprofundarea cunoştinţelor existente, găsirea punctelor de contact între tehnica de clovn şi dans, cunoaşterea prezenţei în situaţii şi a tehnicilor de improvizaţie, dar şi multă-multă veselie.

Durata workshop-ului: două zile, de două ori cinci ore. Conducător: Szabó Attila, dramaturg, regizor, clovn-medic.


Okt. 24-26. Andreea Belu: Contact improvisation

 A rezista versus a elibera, a cădea versus a susţine, a conduce versus a urma, a împinge versus a trage, static versus continuu. Transformăm totul în mișcare și eliminăm „versus”. Ne raportăm la mai multe tipuri de parteneri, inclusiv la propria persoană.  Ne explorăm senzitivitatea, conștiinţa corporală, propriul transfer de greutate,  capacitatea de a susţine și de a ne lăsa susţinuţi. Cursul combină tehnici de conștiinţă  şi control corporal cu principiile de bază ale Contact Improvisation. Participanţii vin cu intuiţie și deschidere, cu experienţă sau fără. 

Un atelier conceput pentru interpreții emergenți în domeniul artelor performative și studenţii la secțiile de actorie și coregrafie, construit în jurul dialogului corporal, care cercetează și dezvoltă luarea de decizii fizice  spontane, în interacţiunea cu ceilalţi din același spaţiu.

 Atelierul durează trei zile, cu sesiuni de 3 ore /zi.


27 octombrie: Simona Dabija: Hipercorpuri - workshop de dans

 Un corp în „hiper-acțiune” se folosește de ustensile motrice și performative pentru a genera o realitate paralelă, în care mai multe identități locuiesc într-un singur corp, viteza și gravitația își schimbă funcțiile normale, scoțând la suprafață senzații noi, ascunse sau uitate. Workshop-ul este bazat pe o metodă de lucru progresivă. În prima parte a atelierului participanții vor fi ghidați să-și dezobișnuiască propriul corp de obiceiuri și șabloane corporale pentru a ajunge la o stare de „corp gol”. În a doua parte ne vom concentra pe întărirea capacității musculare, dinamica încheieturilor, capacitatea de lucra împotriva gravitației și de a experimenta senzația de vortex, precum și modalități de a manipula viteza și de a înțelege calitatea volumetrică a corpului. A treia parte introduce ideea de corp văzut ca o “mașinărie creativă”, prin exerciții care folosesc text, sunet și imagine pentru a transfera informația și a atinge o stare de gândire abstract-emoțională.

Atelierul este dedicat persoanelor cu vârste de peste 16 ani care practică sau studiază dansul, teatrul, performance-ul, precum și alte forme de exprimare care folosesc corpul.

Numărul maxim de participanți este 20.

Pentru studenţii universităţilor de profil (specializări de actorie şi coregrafie), participarea este gratuită, pentru ceilalţi, taxa de participare este de 50 RON/zi. Numărul locurilor este limitat.

Organizatorii nu asigură cazarea pe durata workshop-urilor, dar oferă informaţii legate de ofertele de cazare.

Înscrierea se face până la data de 20 octombrie, pe adresa infiniteprojekt@gmail.com.