Hírek


Hírek / 2018.10.19.

Kiegészítő programok az IDF-n

Október 22–28. között harmadik alkalommal szervezik meg Nagyváradon az Infinite Dance Festivalt, a Szigligeti Színház tánc– és összművészeti fesztiválját. Az eseménysorozat hét napja alatt tizenkét társulat produkcióját láthatja a közönség, illetve a térség három táncművészeti főiskolájának részvételével sor kerül az Akadémiák Gálájára is. A programot ugyanakkor szakmai workshopok, koncertek, amatőr tánccsoportok fellépései és egy összművészeti performansz egészíti ki.

Az Infinite Dance Festival célkitűzésének t­ekinti, hogy a professzionális táncegyüttesek mellett megmutatkozási lehetőséget biztosítson a térség amatőr tánccsoportjainak, illetve a tánc- és mozgásművészeteket magas művészi színvonalon űző pályakezdő tehetségeknek egyaránt. Éppen ezért, harmadik alkalommal kerül sor a fesztivál ProDance szekciójára, amelynek keretében a nagyszalontai Infinity Dance, a nagyváradi Unique Dance, Sunshine Dance és Mystique-Angels mazsorettcsoport, a biharszentjánosi Margaréta,  valamint a székelyhídi Tini Dance Center mutatkoznak be a színház előtti téren felállított színpadon.

Az Infinite Dance Festival keretében Szabó Attila, Andreea Belu és Simona Dabija táncművészek tartanak mozgásszínházi workshopot, ugyanakkor sor kerül a Magyar Színházi Szövetség harmadik színpadtechnikai műhelymunkájára is, amelyet a MASZÍN a Magyar Színháztechnikai Szövetséggel együttműködésben bonyolít.

Október 25-én összművészeti performanszra várnak mindenkit a szervezők: az Élő Várad Mozgalom íróival, illetve táncosokkal, zenészekkel és képzőművészekkel megvalósuló performanszot ezúttal a Nagyváradi Vár G épületében tartják, a fesztivál csütörtöki napján, délután öt órától.

Október 26-án táncház, október 27-én pedig lampionos táncest várja az érdeklődőket, csütörtöktől szombatig pedig a Moszkva Kávéház egy-egy koncertjére is sor kerül. A koncertekről bővebb információk a szórakozóhely hivatalos Facebook-oldalán olvashatók.

Jegyek és bérletek

A fesztiválra jegyek és bérletek már válthatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon. Az előadásokról bővebben a Szigligeti Színház honlapján (www.szigligeti.ro), valamint az idf.szigligeti.ro weblapon és az esemény hivatalos Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők. A szervezők ugyanakkor a FestivApp mobiltelefonos applikáció révén az okostelefonnal rendelkezők számára is elérhetővé teszik a fesztivál kínálatát, a FestivApp felhasználói pedig valós időben értesülhetnek az esetleges programváltozásokról.