Előadások

Légszükséglet | Labirintus | MESH


Imre Zoltán Program | Duda Éva Társulat


Két egyfelvonásos előadás.

LÉGSZÜKSÉGLET

Rezgésről rezgésre. Ahogy rezgem, úgy reagál a testem. Süllyedek bele önmagamba. Behúz egy áramlás, kitisztulnak a gondolataim. Jelen vagyok. egy apró molekulaként a hatalmas folyékony térben. A búvárkodás által inspirált darab nemzetközi alkotócsapata egy olyan térbe invitálja belépőit, melyben mozgás, interaktív technológia, vizualitás és hang épít fel egy szinte már folyékonynak tűnő érzékeny világot. A Ziggurat Project fókuszában a kortárs tánc és más művészeti ágak összefonódásából létrejövő térérzékeny és interdiszciplináris alkotások állnak.


Koreográfia | Coregrafie: Sarlós Flóra Eszter

Előadók, alkotótársak | Interpreți: Bot Ádám, Kovács Emese, Alexandra Mireková (SK), Barbara Rusnáková (SK)

Vizuál és interaktív design | Design vizual: Michal Mitro és Luboš Zbranek (The Manifesto, CZ)

Zene | Muzică: Horváth Ádám Márton Szakmai konzultáns (mentor): Gál Eszter


LABIRINTUS

Rengeteg akadállyal küzdünk meg nap mint nap, belső és külső korlátokkal egyaránt. Életünk szinte minden napját szokásaink, függéseink, szenvedélyeink befolyásolják, meghatározzák döntéseink és kapcsolataink alakulását. A japán művészet hangulatát idéző előadás speciális vizuális elemei, kellékei hol hídként kötik össze a szereplőket, hol hátráltatják mozgásukat és szabadságukat, időnként pedig fenyegető fegyverként jelennek meg. A geometrikus formák, valamint a díszlet és a jelmez szabályos kontrasztjai egyaránt a korlátokat szimbolizálva, különleges, expresszív látványvilágot kölcsönöznek az előadásnak. A Labirintus a 2010-es OverDose című produkció felújított változata.


Alkotók / Előadók: Egyed Bea, Jessica Simet, Stetina Szonja, Wéninger Dalma, Darabont Áron, Kelemen Krisztián, Rusu Andor, Újvári Milán

Zeneszerző és zenei szerkesztő: Kunert Péter

Fénytervező: Kovács Gerzson Péter

Díszlet: Duda Éva

Jelmez: Masa Richárd, Opra Szabó Zsófia

Konzultáns: Máriás Petra

Produkciós munkatárs: Czveiber Barbara

Koreográfus: Duda Éva


MESH

Öt táncos hangolódik a térben egymásba épülő rendszerekként illeszkedve és összeolvadva, mint a folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

"Számomra szakmai csemege az előadás, mert érteni vélem a mozdulatok és a tér birtokba vételének viszonyát, lelki szememmel látom egy-egy mozdulat távolba elnyúló, téralakító meghosszabbított hatásmechanizmusát, és élvezem a mozgó testek olajozott fogaskerék-illeszkedését. Ez utóbbi „mozgó puzzle” a Meshben finom arányérzékkel gyarapszik szerteágazó (térfoglaló) konstrukcióvá." Kútszegi Csaba, Tánckritika.hu

A Mesh című kreáció alkotópárosa a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader. A tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók munkáit a letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazásmód jellemzi. Guy a színházi világon keresztül érkezett a tánc világába, színészként, rendezőként kezdett dolgozni, majd 2009-tól társalkotója Maria Campos koreográfusnak.

Előadók: Csuzi Márton, Gaál Júlia, Darabont Áron, Vitárius Orsolya, Taba Benjámin

Zene: Miguel Marin

Jelmeztervező: Fazekas Endre

Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara

Koncepció, Koreográfia: Guy Nader, Maria Campos

Koprodukció a Trafó Kortárs Művészetek Házával


12 icon TV (Hungary).svg 12 éven aluliak számára nem ajánlott